För miljontals britter förstörde stormbyar, översvämmningar och hällande regn början på det nya året. Men för pensionerade Bernard Grundy och hans partner sen länge Heather Clarke så förde vädret med sig 1 miljon pund I nederbörd.

På fredagen, medan sportfantasten Bernard, 71, och Heather, 62, skålade över sin vinst med ett glas bubble vid KC Stadium, så avslöjade paret hur vädret spelade en roll I deras nyfunna rikedom.

“Vi var I Dales och planerade inte att vara hemma fören på onsdag”, sa Bernard. “Men väderprognosen var ganska förskräcklig, så vi åkte hem när vädret var trevligt. Om vi inte hade gjort det, skulle jag inte ha köpt lotten.”

Bernard, livslångt fan av Hull FC och City köpte lotten på nyårsafton hos Carl’s News, Food and Booze på Holderness Road, nära parets hem I östra Hull.

Bernard och den nu pensionerade lågstadieläraren vid Sproatley Primary School Heather tittade på Jools Holland när det nya året grydde. Heather gick och la sig, medan Bernard stannade på bottenvåningen för att kolla lottoresultaten, först den huvudsakliga dragningen för EuroMillions och sedan resultaten för UK Millionaire Raffle. 

“Jag kunde inte tro mina ögon. Jag skrek åt Heather att komma ner” sa han. ”Det var otroligt. Vi var lite chockade. Vi kollade lotten och datumet och sen gick vi och lade oss.”

“ Vi kunde inte sova, så vi gick upp och knappade in numrena på lotteriets hemsida. Den sa, ‘Grattis, du har vunnit’.”

Som lottovinnare så var paret 1 av 25 nyskapade miljonärs familjer som lotteriet gjort lyckliga som start på 2014. Paret kunde inte omedelbart se om de hade vunnit eftersom det var så sent och var tvungna att vänta till nästa morgon. En nervös natt genomleds i Hull.  

“Vi gömde lotten I madrasse I sovrummer” sa Bernard. “Vi kontaktade lotteriet på onsdag eftermiddag och talade med någon som förklarade allt och berättade vad vi skulle göra nu.”

“Vinnarrådgivaren kontaktade oss. Hon var väldigt trevlig och såg till att allt stod rätt till, vilket tog ungefär 40 nervkittlande minuter. Sen sa hon att vi hade vunnit."

“Det är underbart att ha vunnit. Det är lite nervigt. Det har sjunkit in nu men vi behöver fortfarande bara ta en paus.”

Bernard hävdar med bestämdhet att pengarna inte kommer förändra dem.

Bernard, som brukade jobba hos Cloetta and Tyson Garden Centre I Woodsmansey, är en passionerad flugfiskare och planerar att använda en del av pengarna till en ny bil och nya fiskespön för att kunna utöka sin hobby.

Paret, som var för sig har tre söner, sju barnbarn och ett barnbarnsbarn ökar nu takten på en gällande en långtgående plan om att flytta till Wensleydale i Yorkshire Dales.

De har varit tillsammans sedan 1982 och har besökt området två gånger om året under tre årtionden.

“Det är verkligen en dröm som blir sann!, sa Bernard. ”Vi är båda två jätte upprymda inför flytten till Wensleydale – det är en vacker palts och vi kan inte vänta tills det blir vårt hem. 

Mer om Eurolotto och Sverige här